5_Ampang_Massing(V7) 4
5_Ampang_Massing(V7) 4

press to zoom
4_Ampang_Massing(V7) 2
4_Ampang_Massing(V7) 2

press to zoom
6_Ampang_Massing(V7) 5
6_Ampang_Massing(V7) 5

press to zoom
5_Ampang_Massing(V7) 4
5_Ampang_Massing(V7) 4

press to zoom
1/6

AMPANG, SELANGOR

THE HABITAT

2014, 450,000sf 
Client: Nadicergas Sdn Bhd

Scope: Design Concept & Feasibility Study 

Situated on a 3-acre land adjacent to Ampang Forest Reserve, the massing hierarchy is strategised whereby the low-rise super-linked villas are fronting the forest allowing majority of the dwellings tap on the great potential of the forest i.e. view, smell and sound.

 

The linked villas come in stacking cube design, with parking garage tucked beneath, emphasising the 3-dimensional look. The L-shaped elongated tower block is sliced into skinner sections reducing the building scale and mass allowing breathing space within towers. Mini forest as extension of forest reserve, is created as buffer between the villas and the tower residence, creating a friendly desired atmosphere, reinforcing human relationship with its surroundings.

Residential