333
333

press to zoom
444
444

press to zoom
555
555

press to zoom
333
333

press to zoom
1/5

CHERAS, SELANGOR

SGM HQ EXTENSION

2014, 150,000sf 
Client:SGM

Scope: Architectural Consultancy

A retrofit project situated on a 10-acre land, involving a major extension to the existing hall and a new carpark block. A new mezzanine floor is added to the existing hall to make it functions as full fledge auditorium. The overall Main Auditorium facade combines a sober, domestic feel. The monolithic presence of the building is reinforced by concrete walls yet softened down by the timber-like vertical aluminium louvres.

 

A multi-storey carpark is designed by inserting of horizontal planes between slopes with individual access instead of having ramps internally. The slab is cantilevered creating a floating horizontal ban effect.

Religious